Fotograf – Valokuvaaja – Photographer

Mickes vilda

DSCF2830.jpg
 
Pärm_display_mickes vilda.jpg

Mickes vilda

Foto: Linus Lindholm, texter: Linda Forth, grafisk form: Elin Nyman, recept: Michael Björklund, projektledning: Anna Granér, utgivningsår: 2018

 

I ett stilla duggregn befinner Michael Björklund sig på älgjakt. Den åländska mästerkocken upplever jaktens magi när stunder av rogivande tystnad varvas med rejäla adrenalinkickar. I Mickes vilda tas olika styckningsdelar till vara. Likaså tillagas olika villebråd. Ätbara bär, svampar och växter förvandlas till läckra rätter. Dessutom ingår tips på hur drycker framgångsrikt kombineras med vilt.

Skogen och naturen är fyllda av matskatter. Det handlar om att plocka, samla och ta tillvara läckerheter som naturen bjuder på. Det handlar också om att njuta av naturen. Den åländska mästerkocken Michael Björklund har utvecklat en kokbok med skogstema. Här varvas tips för tillagning av vilt med vegetariska, skogsdoftande recept. Micke lär oss om tillvaratagning av olika styckningsdelar, om hur man smaksätter med bär, och om vilka drycker som bäst kombineras med vilt. I boken förmedlas dessutom naturupplevelser: den djupa skogens rogivande tystnad, den åländska skärgårdens skönhet..

 
 
 

Bildexempel ur boken